Informatief artikel over verzorging van de teennagels:

Je voeten krijgen heel wat te verduren. Hoge hakken, de hele dag lopen en kou of juist warmte. Daarom is het wel eens fijn om je voeten helemaal te verwennen. Als het straks weer slipper weer is, is het natuurlijk fijn als je voeten er mooi en verzorgd uitzien, maar dat geldt ook als je voeten nog verstopt zitten in je sokken.

 

Functie van de nagels:
Een nagel is de harde bescherming die de mens of dier heeft op de bovenzijde van een vingertop, teen, nagels van een klauw of de buitenkant van de hoef. De belangrijkste functie van de nagels is de bescherming van de zenuwuiteinden in de toppen van de vingers, waardoor er geen eeltvorming plaatsvindt op de vingertoppen. Door de aanwezigheid van de nagels behoudt een mens/dier dus het gevoel in de vingertoppen. De mens heeft de nagel weten te gebruiken voor onder andere het bewerken van kleine voorwerpen, krabben, pulken enzovoort.

 

Eelt:
Onder je voeten ontstaat vaak eelt, of je dat nu wilt of niet. Dit kan bijvoorbeeld komen door wrijving in je schoenen. Om het eelt te verwijderen heb je een eeltschaaf nodig. Zorg dat je voeten helemaal droog zijn, dan gaat het een stuk makkelijker. Je kunt de dode huid verwijderen door langzaam en voorzichtig langs je voet te schaven. Concentreer je vooral op je hakken, de bal van je voet en aan de buitenkanten van je voet.

 

Nagelriemen:
Gebruik  een bokkenpootje om je nagelriemen naar beneden te schuiven. Doe dit heel voorzichtig en niet te hard, anders gaan ze ontsteken.

 

Nagels knippen:
Knip je nagels mooi af op de gewenste lengte. In de zomer is het natuurlijk wel mooi om je nagels wat langer te houden. Het beste is om je nagels niet in één keer te knippen, maar elke keer een klein stukje. Op deze manier  is de kans minder groot dat je nagel scheurt.

 

Nagels vijlen:
Gebruik een vijl om je nagels mooi rond te vijlen en om de harde hoekjes weg te halen. Je kan zelf bepalen in welke vorm je je nagels vijlt.

 

Nagels lakken:

Kies nu welke kleur je op je nagels wilt en breng twee laagjes aan. Als je twee keer nagellak aanbrengt, blijft het beter zitten en is de kleur mooier. Je kan natuurlijk ook gewoon een base coat kiezen met een natuurlijke kleur die ervoor zorgt dat je nagels sterker worden.

 

Tip!
Om je voeten de ultieme behandeling te geven kan je het volgende doen voordat je naar bed gaat. Smeer je voeten rijk in met lotion, pak daarna je voeten in met huishoudfolie en doe er sokken omheen. Als je hiermee gaat slapen kan de lotion ’s nachts in je voeten trekken en worden je voeten weer super zacht.